Automata buktatja le az ülés alatt mobilozó flamand politikusokat

2021. július 06. – 14:57

frissítve

Automata buktatja le az ülés alatt mobilozó flamand politikusokat
Forrás: The Flamish Scrollers

Másolás

Vágólapra másolva

Mobilozó flamand politikusokat buktat le a Dries Depoorter digitális művész által kiötlött „The Flemish Scrollers” projekt Belgiumban.

A szoftver lényege, hogy a nyílt parlamenti közvetítéseket arcfelismerővel párosított mesterséges intelligencia figyeli, ami teljesen automatikusan működésbe lép, ha a képernyőn valaki mobilozásba kezd.

Innen már csak egy lépés, hogy a mobilozó képviselőket is felismeri, majd ezek után automatikusan posztolja őket a „The Flemish Scrollers” Instagram- és Twitter-oldalára.
A fényképen látható százalékok jelentésére csak tippünk van: azt mutathatják, hogy hány százalékos a felismerés aránya.

Mint a Mashable.com megjegyzi, a projekt csaknem két évvel azután indult, hogy Jan Jambon flamand miniszterelnök egy politikai megbeszélésen Angry Birdst játszott a telefonján, nagy felháborodást kiváltva.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom