Kísérleti bankkártya-leolvasó és ingyenwifi a reptéri buszokon

2021. június 24. – 13:45

frissítve

Kísérleti bankkártya-leolvasó és ingyenwifi a reptéri buszokon
A Leolvasó – Fotó: Tenczer Gábor / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepően korszerű eszközök jelentek meg a június 14-én újraindult 100E reptéri buszjáraton: lehet bankkártyával is fizetni a menetjegyért a sofőrnél, sőt mivel a POS-terminálhoz wifi is szükségeltetik, a járaton ingyen lehet internetezni. Az ingyenwifin 20 perc használat bontják a vonalat a tájékoztató szerint, de újra lehet csatlakozni.

A buszon a BKK mobiljegy alkalmazásával is lehet jegyet venni, de azoknak, akik nem szeretnek regisztrálni vagy alkalmazással bajmolódni, egyszerűbb a bankkártya használata. Megkérdeztük a BKK-t, hogy más vonalakon, esetleg az éjszakai járatokon tervezik-e a bankkártya-leolvasó felszerelését, de egyelőre nem kaptunk választ.

A budapesti tömegközlekedésben 2004 óta tervezik az elektronikus jegyrendszer bevezetését, de eddig minden alkalommal beletört a BKV/BKK bicskája. Egy fél lépés volt előre a mobiljegyek bevezetése (egyelőre csak havibérlet és napijegy vehető), és egy újabb kis lépés most a kísérleti bankkártyás fizetés, de egy komplex elektronikus jegyrendszertől ez még távol van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!