95 év után került elő a palackba rejtett üzenetet

2021. június 24. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Búvárkodás közben talált rá egy vízi kirándulásokkal foglalkozó vállalkozást vezető nő arra a kis üvegpalackra, amelyet 1926-ban bocsátott útjára egy kisfiú Michinganben. Jennifer Dowker hajóroncsokhoz vezet túrákat, vagy körutakat tesz üvegaljú hajóján, ezúttal épp a víz alatti ablakokat tisztogatta kívülről, amikor a folyóban megpillantotta a zöld üvegcsét.

Háromnegyedrészt megtelt vízzel, de mégis kimenthető volt belőle a papír, amelyen kiszárítva olvashatóvá vált a szöveg: „Volna kedves az üveg megtalálója visszajuttatni az üveget a michigani Cheboyganban élő George Morrow-nak, és elmondaná, hol találta?”

A 95 év után megtalált palack és az üzenet – Forrás: North Nautical Family Adventures / Straitsarea / Facebook
A 95 év után megtalált palack és az üzenet – Forrás: North Nautical Family Adventures / Straitsarea / Facebook

Nos, a palack nem jutott túl messzire: Dowker vállalkozása pont a Michigan északi részén fekvő Cheboyganban működik, ahonnan a folyó a Huron-tó és a Michigan-tó felé visz.

Pár Morrow-t ismert is a környékről Dowker, aki a papírt is kiposztolta. Másnap 100 ezer megosztásnál és hatezer kommentnél járt a bejegyzés, tippekkel vagy érdeklődő kérdésekkel.

„Egyedülálló nő vagyok, aki három tizenéves fiával visz egy kisvállalkozást” – mondta Dowker, amikor arra gondolt, hogy ebből a rengeteg üzenetből neki nem lesz ideje kihámozni, hogy ki lehet a levél feladója. Végül erre nem is volt szükség. Nem sokkal később jelentkezett George Morrow 75 éves lánya. Michele Primeau nem látta a bejegyzést, elmondása szerint egy idegen hívta fel azzal, hogy nem az ő családjához köthető-e az üzenet. Primeau a levél láttán állítólag rögtön felismerte apja gyerekkori kézírását.

Még kerülhetnek elő a jövőben is Morrow-palackok. Primeau emlékei szerint apja egy családi kiránduláson is dobott palackot a Huron-tóba, és a házuk alapjába is tett egyet.

A férfi 1995-ben halt meg, és lánya elmondása alapján úgy tűnik, egy palack sem jutott hozzá vissza életében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!