Éhes elefánt nézett be egy thaiföldi nő konyhájába az éjszaka közepén

2021. június 22. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjszaka közepén egy váratlan vendég toppant be egy tahiföldi nő konyhájába múlt hétvégén. A látogató egy vadon élő ázsiai elefánt volt, aki valószínűleg élelem után kutatva dugta be a fejét a házba.

„Éppen aludtunk, amikor felébredtünk a konyhából jövő zajra. Lerohantunk a földszintre, és láttuk, hogy az elefánt bedugta a fejét a konyhánkba, ott, ahol a fal már be volt döntve” – mondta Ratchadawan Puengprasoppon, a nyugati Prachuap Khiri Khan tartományban élő nő. A konyha falán azért tátongott egy éppen elefánt méretű lyuk, mert a múlt hónapban egy elefánt valóban kidöntötte a falat, a károkat pedig még nem állították helyre.

A Ratchadawan által készített videókon az látszik, ahogy az elefánt az ormányával a szekrényekben és fiókokban turkált, felborogatta az edényeket. Az elefánt azért nézett be a konyhába, mert élelmiszerszagot érzett – közölte a tahiföldi Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium a Facebook-oldalán.

Ratchadawan háza egy olyan nemzeti park bejárata mellett található, ahol több ázsiai elefánt is él. Az elefántok és az emberek közötti konfliktusok az utóbbi évtizedekben egyre gyakrabban fordulnak elő Ázsiában, különösen a gyümölcsszüret idején. A települések bővülésével a vadon élő állatok élőhelyei egyre zsugorodnak és széttöredeznek. (via CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!