A Fülöp-szigeteki vámhivatallal nem packázhatnak a trükköző autóimportőrök, simán legyalulják a luxuskocsikat

2021. június 20. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Azt megszokhattuk már, hogy a Fülöp-szigeteken Rodrigo Duterte elnök nem híve a kifinomult módszereknek, ő az erő nyelvén beszél. 2017 óta a luxusautók behozatalával trükközők is megnézhetik magukat, illetve a használhatatlanná aprított kocsijaikat. Ahogy azt Magyarországon is megteszi az adóhatóság, úgy valószínűleg a Fülöp-szigeteken is el lehetne árverezni a lefoglalt árut, de ilyesmivel ott nem bajlódnak, inkább látványosan legyalulják az autókat.

A Motor1.com azt írta, hogy a Fülöp-szigetekre többször próbálnak úgy csúcskategóriás autót importálni, hogy másnak hazudják a szállított modellt. Tavaly például egy ritka McLaren 620R-t akartak úgy bevinni, hogy azt Porsche Caymannak mondták. Az utóbbinál jóval kevesebb adót kellett volna fizetni.

A Fülöp-szigeteki vámhivatal most ezt a 300 ezer dolláros McLarent is lezúzta, több más autó mellett. Egy lánctalpas markoló egy 2007-es Bentley Continental Flying Spurt, egy Porsche 911 C2S-t, egy használt Hyundai Genesist egy Toyota Solarát is a roncstelepre küldött, ahogy az egy a Facebookra feltöltött videóban is látszik. A vámhivatal legutóbb összesen 21 autót küldött zúzdába, az összértékük meghaladja az 1,1 millió dollárt (330 millió forint).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!