Helló, Amerika, itt az óceán túlpartja, megjött a palackpostátok!

2021. június 16. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Helló, srácok, nos, a fiam itt, az Azori-szigeteken merült, és búvárkodás közben talált egy palackot. Felhozta, és volt benne egy üzenet. Próbáltunk emailt küldeni az illetőnek, de nem jött rá válasz” – így kezdődik az a Facebook-poszt, amit nagyjából egy hete írt Molly Santos. Arra kérte ismerőseit, hogy osszák tovább, hátha ráakadnak a palackba rejtett üzenet írójára, és megmutathatják neki, milyen messzire jutottak a szavai.

A hely ugyanis, ahol a palackposta felbukkant, nagyjából 3800 kilométerre van onnan, az Atlanti-óceán túlpartján, mint ahol a palackpostát egy vermonti tinédzser a vízbe dobta. A 17 éves Christian Santos, Molly fia, éppen lándzsahorgászott, amikor a viharvert műanyag palackot megtalálta a vízben.

A palackban narancs jelölőfilccel jegyzetlapra írt üzenet így hangzott: „Hálaadás napja van. 13 éves vagyok és Rhode Islandben vagyunk egy családnál látogatóban. Vermonti vagyok”. Az üzenet végére az emailcímét is odaírta, hogy a megtaláló válaszolhasson neki, de Santosék levelére még nem érkezett reakció.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!