Csak hétfőn derül ki, hogy mit fúrnak a robotok Rezi határában

2021. június 6. – 14:25

Csak hétfőn derül ki, hogy mit fúrnak a robotok Rezi határában
Fotó: Magnolia Art / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Titokzatos, önműködő robotok lepték el a Keszthelyi-fennsíkot. Valószínűleg jóban sántikálnak.

Cserszegtomaj és Rezi lankáin, egy 20 éve felhagyott szőlőültetvény helyén két fura gép kezdett el dolgozni. Ember nincs a közelükben, miközben több száz métert mennek föl és le a hegyoldalban – írja a Facebookon egy kertépítő cég.

Saját, elfogult véleményem szerint az ország egyik legszebb táján járunk, Keszthely és Sümeg között, gyönyörű dús erdők, a Rezi Vár és a zalaszántói Sztúpa árnyékában, gyakran felbukkanó vadak között.

Mivel a posztot közlő kertépítő cég büszkeséggel teli szívvel tette ki a robotokról szóló videót. alighanem jóban sántikálnak, de az csak hétfőn derül ki, hogy tevékenységüknek miért örülünk.

Mindenesetre annyit még lehet a poszt alapján látni, hogy

„nem mások ezek, mint önműködő, GPS vezérelt robotok, bár nincsenek szemük és szájuk, de még TV antennáik sem... Viszont van két db GPS vevő egységük és átlagosan 12-15 műholdat figyelnek, miközben föl-le járják a dombokat. Profi szoftver vezérli őket. Két nap alatt 24.000 db lyukat fúrni ki a földben. Egyforma távolságra, 1-2 cm pontossággal.”

A következő találós kérdésre tehát hétfőn lesz válasz:

Miért fúrogatjuk szét ezt a szép lejtőt, mérnöki pontossággal, amit ráadásul pont 3 hete vetettünk le egy vadvirágos rét keverékkel, a méhek, pillangók és az rovarvilág nagy örömére? Mi lesz itt ?

Néhány már megcáfolt találgatás alapján, ami biztosra vehető, hogy

  • nem kokacserje-termesztés készül,
  • nem is pénzmag elültetése,
  • de mégcsak nem is szőlőtelepítés zajlik.

Magam szerényebb biológiai tudás és erősebb üzleti véna alapján vagy arra gondolnék, hogy a lápi pócoknak készül hegyi élőhely, vagy olyan kezdőknek kialakított golfpálya, ahol több a sikerélmény.

Mindenesetre már csak egyet kell aludni (vagyis ízlés szerint többet, esetleg, ha van olyan vasárnapi buli, akkor egyet se), mindenesetre a lényeg, hogy hétfőn újabb videó formájában érkezik a válasz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!