28 millió forintért kelt el egy nugget a BTS menüből, ami úgy néz ki, mint az Among Us egyik űrhajósa

2021. június 4. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az, hogy az eBayen bármilyen hülyeséget el lehet adni, aligha lesz újdonság bárkinek, aki pedig az utóbbi években valamennyire követte az egyre értelmetlenebbé váló internetes kultúrát, az talán arra is emlékszik, hogy 2017-ben 99 ezer dolláron állt meg a licit egy nagyon csípős cheeto chipsért, ami hasonlított a 2016-ban lelőtt, azonnal meme státuszba emelkedő Harambe nevű gorillára. A történelem most megismételte önmagát, de ezúttal még emelte is a tétet, péntek reggel ugyanis

egy napokig tartó licitháború után 99 997 dollárért, vagyis több mint 28 millió forintért kelt el egy, a McDonald's BTS menüjéből származó csirke nugget, ami hasonlít az Among Us nevű videójátékban szereplő űrhajósokra.

Ha ebből a mondatból egyetlen szót sem értett, akkor először is szeretnénk gratulálni ahhoz, hogy sikerült megőriznie az ép eszét, és egyben azt tanácsoljuk, hogy ne is olvassa tovább ezt a cikket, hogy ez az áldott állapot meg is maradjon. Azoknak, akik mindenképpen szeretnék tudni, hogy mi a francról van szó, összefoglaljuk a helyzetet:

  • A BTS menü a McDonald's új találmánya, amivel a világhírű dél-koreai fiúcsapatnak állítanak emléket úgy, hogy a rajongók számára is elérhetővé teszik a kedvenc rendelésüket. A BTS esetében ez egy kilencdarabos Chicken McNuggets, egy nagy adag sültkrumpli, egy nagy üdítő, illetve egy édes chili és egy cajun mártogatós szósz. A menüt május 27-e óta Magyarországon is lehet kapni.
  • Az Among Us egy eredetileg 2018-ban kiadott videójáték, ami a népszerű gyilkosos játékra épül, és tavaly év végén hirtelen őrülten népszerű lett (erről korábban itt írtunk részletesen). A játékban egy űrhajó legénységének bőrébe bújnak a játékosok, és próbálják megcsinálni az űrhajón felmerülő feladataikat, miközben az imposztor(ok) megpróbálják megölni őket, és elterelni magukról a gyanút.

A BTS és az Among Us is hihetetlenül népszerűek voltak az utóbbi időszakban, önmagában ezzel azonban egyértelműen nem lehetne megindokolni a 28 millió forintos vételárat, emögött inkább az állhat, hogy a fiúbanda és a játék is visszatérő szereplői az underground memekultúrának. Előbbi azért, mert a k-pop rajongók fanatizmusa egészen röhejes helyzeteket szül, utóbbi meg azért, mert a hirtelen jött, elsöprő népszerűsége miatt tényleg mindenhol ott volt az utóbbi hónapokban. Így törvényszerűen megjelentek azok a memék, amik iróniába és shitpostolásba fordították át a rajongást, ezektől pedig január óta nem is lehet megszabadulni.

Forrás: eBay
Forrás: eBay

Így már remélhetőleg mindenki érti, hogy miért kúszott fel majdnem 100 ezer dollárig a licit a csirkefalatra, amit egyébként a vásárló talán meg is ehet, ugyanis légmentes csomagolásban, fagyasztva tárolta az eladó, és azt is megígérte, hogy még a hivatalos lejárati idő előtt elpostázza. Persze a McDonald's ételei négy hónap után is majdnem pont ugyanúgy néznek ki, mint amikor megvettük őket, szóval lehet, hogy az állítólagos két hetes fogyaszthatósági limiten túl is simán meg lehet enni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!