Szabadnapos rendőr mentette meg egy combcsonttöréssel árokban fekvő idős nő életét

2021. május 23. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 74 éves nő séta közben az árokba csúszott, ahol négy-öt órán át feküdt, mert esés közben a combcsontja is eltört. Végül egy szabadnapos rendőr és a felesége talált rá és mentette meg az életét – derül ki a rendőrség Facebook-bejegyzéséből.

„A szabadnapomat töltöttem, amikor megcsörrent a telefon. Egy idős férfi, Péter keresett, akivel már évek óta jó a kapcsolatunk. Elmondta, hogy a felesége elment valahová, de órák óta nem ért haza. Telefont nem vitt magával, így nem tudta elérni”

– mesélte Pálfi Mihály zászlós, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság zsanai körzeti megbízottja.

Mivel ő épp a vadászként dolgozó feleségének segített a határban, legalább 20 percre volt a falutól. Ezért azt tanácsolta a férjnek, hogy ő is járja addig az utcákat a lányával, hátha rátalál a feleségére. Hozzátette, hogy ha addig nem találják meg, amíg visszatér, akkor elindítják a szervezettebb keresést rendőrökkel és polgárőrökkel. Erre azonban már nem volt szükség.

„Ahogy autóval visszafelé jöttünk a párommal, a falutól mintegy 3 kilométerre, a lehúzott kocsiablakon keresztül meghallottuk az asszony kiabálását. Lenéztünk a domboldalon, és észrevettük az idős nőt az árokban, ahogy az esernyőjével integet. Azonnal odamentünk hozzá. Nagyon rossz állapotban volt, eltörte a lábát, nyílt combcsonttörése volt, a nadrágját átszúrta a kiálló csont, és erősen vérzett. Ráadásul akkorra már négy-öt órája lehetett az árokban, és aznap az eső is esett, így teljesen átázott.”

„Pulóverünkkel, kabátunkkal betakartuk őt, hogy melegen tartsuk, ameddig kiérnek a mentősök. Az aszfaltúttól nagyjából 3 kilométerre lehettünk. Nehéz volt elmagyarázni a mentősöknek a pontos helyet, ahol tartózkodtunk, ezért a mentőautót a közeli benzinkútra irányítottam, én pedig odamentem, ameddig a feleségem a sérülttel maradt”

– számolt be a történtekről a szabadnapos zászlós.

Az idős házaspár később köszönőlevélben fejezte ki háláját a körzeti megbízottnak és feleségének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!