Fölszállott a páva egy zuglói társasház tetejére, a hangjával napokig zavarta az ott lakókat

2021. május 23. – 20:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napja egy páva költözött az egyik budapesti társasház szomszédságába. A lakók annyira nem örültek az érkezésének, az éles hangjára először azt hitték, hogy valaki trombitál a házban. Csak később szembesültek azzal, hogy a hangok a pávától jöttek. Ekkor döntöttek úgy, hogy a Trombitának elnevezett madarat kilakoltatják, és értesítették az állatmentőket.

„Egy pár napig megfigyeltük, nagyon rendesen, mindig ugyanabban az időben ugyanoda felült” – mondta Hering Emese az RTL Híradójának. A Speciális Állatmentő Egység Facebook-bejegyzése szerint a páva ekkor már napok óta ordított a XIV. kerületi társasháznál lévő fán.

„Nappal repked, de éjjel nem lát, így a mentést eszerint terveztük meg. Sötétedés után érkeztünk a helyszínre, kihasználva azt, hogy ilyenkor nem túl aktív és nem igazán lát semmit. A trükk annyi volt, hogy mi sem láttunk, hiszen ha világítunk, akkor ő is lát. Így nehezített körülmények között próbáltuk először hálóval elkapni a létra tetejéről, azonban ő odébb (magasabbra és távolabbra) ment, amit már nem értünk el.

Merész eszközökhöz nyúltunk, a fa ágából egy lassú és kényelmes liftet készítettünk fűrész barátunk segítségével. Amikor szép lassan földet ért a hosszú ág (tartotta a lombkorona többi ága), a páva szép kecsesen lelépett a földre, ami már inkább a mi pályánk volt. Nem segített a rengeteg tüske és száraz, letört ág meg a csalán, de mégis könnyebb volt így befogni” – írták.

Trombitát végül a Noé Állatotthon Alapítványhoz költöztették át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!