Hofi-dombormű kerül az Anker közbe

2021. május 20. – 20:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hofi Géza-emléktábla kerül a 2002-ben elhunyt legendás humorista egykori lakhelyére, a Kiskörút és a Király utca között ívelő Anker köz egyik házára. A domborműves emléktáblára kiírt pályázatra március 1-ig beérkező 22 nevezés közül mások mellett a kezdeményező Szilágyi Erika szocialista önkormányzati képviselőt és a művész özvegyét is magába foglaló zsűri Megyeri János szobrászművészt hirdette ki győztesnek. Megyeri a kerületi honlap beszámolója alapján „realista szobrászként művében Hofi kicsit csibészes, megmondóemberes, végtelenül szerethető karakterét akarta megjeleníteni”:

Lényegében ahhoz a generációhoz tartozom, amelyik Hofi Gézán szocializálódott, de szüleim és nagyszüleim is nagyon szerették. Mi több, a fiam is kedvet kapott ahhoz, hogy megmérettesse magát: volt egy nagyon jó ötlete, így családon belül egészséges versengés alakult ki közöttünk.

És tényleg, Megyeri János fia, Kristóf is nevezett, sőt, az egyik különdíjat is megkapta. A Kossuth- és készeres Jászai Mari-díjas humorista domborműves emléktábláját július 2-án (Hofi születésének 85. évfordulóján) fogják ünnepélyesen átadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!