Az NB II. igazi bajnoka egy ponttal megelőzte a bajnoknak hitt Debrecent!

2021. május 17. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap ért véget a magyar futball másodosztályú bajnoksága, a körülményekhez képest eléggé izgalmasan: az utolsó körig három csapatnak volt esélye a feljutást jelentő két hely egyikére. Közülük a legrosszabb helyzetben a Vasas volt, amely hiába vezette az utolsó előtti fordulóig a bajnokságot, a nyíregyházi vereségével a 3. helyre csúszott vissza. És hiába győzött, mivel nyertek az előtte állók is (Debrecen és Gyirmót), maradt ezen a helyen – és így még egy évre a másodosztályban.

A Vasas-pályán azonban mégis volt egy kis bajnokavatás, ha nem is látványos, de egy belül megélt bajnokicím-ünneplés. Lehet, ez nevetségesen hangzik, de a mások előtt láthatatlan, spirituális belső út megtétele igenis ugyanolyan fontos, mint a kívülről látható – gondoljunk csak az El Caminó hitéleti és üzleti értelemben véve is káprázatos sikerére. És mint a meccs utáni nyilatkozatokból kiderült, a maga El Caminóját a Vasas edzője, Schindler Szabolcs is végigjárta ebben a szezonban. És nem is akárhogyan: Ha létezne a Földön a szó legtisztább értelmében vett Igazság, akkor az NB II. idei bajnokát nem Debreceni VSC-nek hívnák, hanem Schindler Szabolcsnak. Mutatom, miért:

„Azt is ki kell emelni, hogy menet közben vettem át a csapatot. Nem is foglalkoztam ezzel, de a mérkőzés után azért beugrott, hogy 81 pontot szereztem az idényben, amivel edzőként én nyertem meg az NB II-t”

Milyen igaz, milyen igaz! És nemcsak edzőként, hanem úgy általában is, hiszen a Loki nyamvadt kis 80 ponttal lett bajnok – vagyis hát úgynevezett bajnok. (Amúgy az tény, hogy Schindler egy pocsék helyzetben lévő csapatot vett át, az érkezéséig a Vasas a lehetséges pontok nagyjából felét szerezte meg, vele pedig több mint 70 százalékát.)

Schindler Szabolcs – Kép: vasasfc.hu
Schindler Szabolcs – Kép: vasasfc.hu

Az utolsó meccset amúgy a Győrrel játszották, simán nyertek 3-0-ra. A meccs utáni nyilatkozatokban az ellenfél edzője, Dobos Barna is igyekezett emlékezeteset alakítani, a klasszikus focis anekdotát („hát gyengék vagyunk idegenben, gyengék vagyunk hazai pályán, és ötletem sincs, hol játszhatnánk még”) újraértelmezve sorolta fel, hogy a csapat egyes egységeivel mi a helyzet. Ez:

A jelenlegi keret védekezésben nem elég harcos, támadásban meg kellenének azok a pluszok, hogy a helyzetekből gólok szülessenek, s többet kellene birtokolni a labdát is.

Szóval a klasszikus kérdésre, hogy milyen posztokon kellene erősíteni, itt a tökéletes válasz: a védelemben, a középpályán és a támadásban!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!