Az USA keleti felén több államot is hamarosan ellephetik a fáraókabócák. A különleges rovarok ritka rajzására készülve egyre többen ajánlják az amerikaiaknak, hogy
egyszerűen egyék meg a többcentis kabócákat, amiknek állítólag a garnélához hasonló íze van.
A néhány centiméteres Magicicada septendecim nevű fáraókabócák arról híresek, hogy 17 évenként csak egyszer rajzanak pár hétig, a többi időt a föld alatt töltik. Az előbújásuk csúcspontján 100 négyzetméterenként akár 1,5 millió példány is lehet. Ezek a rovarok nem veszélyesek, ugyanakkor kegyetlenül hangosak a párzási időszakban: a hímek fülsiketítő, tömegben akár a 100 decibelt is megközelítő monoton ciripeléssel csalogatják magukhoz a nőstényeket.
A rovarevés Európában és az USA-ban sem dívik kifejezetten, pedig egyre többen érvelnek amellett, hogy sokkal fentarthatóbb módja lenne a fehérjebevitelnek, mint például a marhahús-fogyasztása. (A körforgásos gazdaság pozitív mintapéldájaként emlegetett rovarfehérje-gyártás európai és magyarországi helyzetével korábban itt foglalkoztunk részletesen.)
Annak, aki kíváncsi arra, hogy milyen kabócát enni, és egyáltalán, hogyan kell elkészíteni, ajánljuk ezt a tíz éves amerikai receptvideót: