1000 dolláros esküvői gyűrűt visel egy ausztrál márna

2021. május 11. – 20:10

frissítve

1000 dolláros esküvői gyűrűt visel egy ausztrál márna
Fotó: norfolkislandreef.com.au

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekes jelenséget fotózott a víz alatt Susan Prior ausztrál könnyűbúvár a Norfolk-sziget partjainál: egy aranygyűrűt viselő márnát. Otthon rövid internetes nyomozás után kiderítette, hogy a gyűrűt tavaly karácsonykor egy házaspár férfitagja vesztette el úszkálás közben, írja a Daily Mail Australia.

Suzie Quintal és férje, Nathan Reeves a családját látogatta meg a Sydney-től mintegy 1600 km-re északkeletre fekvő szigetnél, majd a rokonlátogatás után úszkáltak egyet az Emily Bay nevű öbölben. Később vette észre Nathan, hogy hiányzik a jegygyűrűje.

„Mindig mondom neki, hogy vegye le a gyűrűt, mielőtt elmegy úszni”

– nyilatkozta az ügyben Suzie Quintal. Hozzátette: férje egy nappal a második házassági évfordulójuk előtt veszítette el az ezer dollár értékű ékszert, nem volt boldog.

A gyűrű tehát megkerült, de a halat elvesztették szem elől. Most a helyiek hálóval eredtek a felékszerezett márna nyomába. Egyfelől nyilván az is fontos, hogy a szerencsétlen férfi visszakapja a gyűrűt, de az még fontosabb, hogy a halat megszabadítsák a csillogó béklyótól.

Ahogy a márna növekszik, a fém egyre jobban belevág majd a testébe, és az nem lesz jó neki. Ezért megpróbálják kihalászni, finoman leoperálni róla a gyűrűt, és visszaengedni a vízbe.

Susan Prior, a könnyűbúvár ugyan próbálja a könnyedebb oldalról megközelíteni az esetet, de ugyanakkor szomorúan arra is rámutatott, egyre gyakrabban találkozik szemétbe, huzalokba, műanyag karikákba gabalyodott halakkal a tengerben.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom