Szájmaszkos prank miatt toloncolnak ki két influenszert Indonéziából

2021. április 30. – 20:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Epikus pranknek indult, kiutasítás lett a vége annak a videónak, amit két influenszer tett közzé még április 22-én Indonéziából, írja a CNN. Josh Paler Lin és Leia „Lisha” Se videójában Lin a szájmaszkok színét imitálva kékre festette be Se arcát, majd bementek egy boltba Badung környékén.

Természetesen Indonéziában is szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus miatt, és ha ezeket valaki nem tartja be, 1 millió rúpiás (átszámítva 20 ezer forintos) büntetésre számíthat, a külföldi turistákat pedig akár a második szabálysértés után ki is utasíthatják az országból.

Bár a szájmaszkos átveréssel csak az első szabálysértést követte el a két influenszer, a videó terjedése olyannyira feldühítette a hatóságokat, hogy egyből a két külföldi deportálása mellett döntöttek. Azóta a két youtuber már leszedte a videót, április 24-én pedig egy „Tisztázási Nyilatkozatot” is közzétettek Instagramon, ahol ügyvédeik jelenlétében elnézést kértek az eset miatt:

„Szórakoztató céllal készítettem ezt a videót, mert tartalomgyártó vagyok, és a munkám része, hogy az embereket szórakoztassam. Szeretnénk mindenkit felkérni Indonéziában és Balin arra, hogy mindig viseljünk maszkot a saját biztonságunk és egészségünk érdekében” – mondta a bocsánatkérő videójában Lin, természetesen maszkban.

A hatóságokat viszont nem hatotta meg a bejegyzés, így most már csak az induló nemzetközi repülőjáratoktól függ, mikor toloncolhatják ki Lint és Set Indonéziából. Persze azóta Lin vissza is tért a hivatásosan űzött marhuláshoz: április 28-i videójában már asszisztensét lepte meg legújabb átverésében egy új iPhone-nal.

A tajvani származású Linnek 3,4 millió feliratkozója van YouTube-on, azonban az elmúlt hónapokban inkább az Instagramon aktív, valamint egy videósorozat keretében másokat tanít arra, hogyan utánozzák a prankvideókkal kikövezett sikerét. Az orosz állampolgárságú Senek 25 ezer követője van Instagramon, ahol főleg bulikról és saját magáról posztolgat.

A 270 millió lakosú Indonéziában egyébként a legfrissebb adatok szerint 1,66 millió koronavírusos esetet diagnosztizáltak a járvány kitörése óta, és több mint 45 ezren haltak bele eddig a fertőzés szövődményeibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!