Egy fideszes képviselő pikk-pakk elmagyarázta, miért lesz jó kezekben az alapítványokba kiszervezett vagyon

2021. április 28. – 16:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valami magyarázatot csak kell adni arra, hogy a kormány az egyetemek közalapítványokba való kiszervezésével miért játszik át ezermillárd forintnyi vagyont olyan kuratóriumoknak, amelyekben vezető fideszes politikusok ülnek, akik ezért majd milliós fizetést kapnak, hogy az állami vagyon így hogyan veszíti el közpénz jellegét, és hogyan lehet így pénzt, paripát, fegyvert megtartani azokra a nehéz időkre is, ha esetleg a 2022-es választásokon már nem a Fidesznek áll a zászló. Erre tett kísérletet Hubay György miskolci fideszes képviselő, aki a Facebook-oldalán megpróbálta pár sorban összefoglalni a lényeget. A lényeg pedig Hubay szerint az, hogy a visszaszerzett nemzeti vagyon így már soha ne lehessen idegeneké.

Hubay György – Fotó: Facebook
Hubay György – Fotó: Facebook

Hubay másnap aztán már kicsit bővebb magyarázkodásra kényszerült az idegenezés miatt, mert mint írta, „sokan érdeklődtek, hogy kikre gondoltam, amikor azt írtam, hogy a nemzeti vagyon nem kerülhet idegenek kezére, és kik azok az idegenek”. De tényleg, kik is lennének ezek a bizonyos idegenek? A következő legitim magyar kormány tagjai például? Az ufók? Vagy kik?

Hubay azzal a felkiáltással, hogy „a kérdést és a kérdezőket is régről és jól ismerem, ahogy a téma parttalanságát is”, nem nagyon ment bele mélyebb fejtegetésbe. Bemásolta a Wikiszótárnak az „idegen” melléknévről szóló szócikkét az értetlenkedőknek. Annyit azért jegyezzünk meg, hogy Hubay eredeti posztjában amúgy egyébként az idegen szó főnév (kiké ne lehessen az állami vagyon? – az idegeneké).

Tök mindegy amúgy, mit másolt oda a képviselő, a lényeg a végkövetkeztetése:

A most alapítványi gazdálkodásba adott nemzeti vagyon gazdái mind ISMERT és ELISMERT szakemberek, akik felelősen, a nemzet érdekében tudnak és fognak gazdálkodni a rájuk bízott vagyonelemekkel.

Így most már mindannyian megnyugodhatunk, jó kezekben lesz ez a vagyon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!