Nagy távirat-küldözgetéssel búcsúzhat ön is a táviratoktól

2021. április 26. – 10:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A távirati dzsemborihoz azért is érdemes csatlakoznia, mert április 29-én lehet Magyarországon utoljára táviratot küldeni: a szolgáltatás iránt folyamatosan csökkenő igények miatt ugyanis 174 év után megszűnik eme üzenetküldési forma Magyarországon.

Utolsó távirat címen hirdet felhívást a Magyar Küldeményművészeti Társaság, a Spanyolnátha Művészeti Folyóirat és a Herman Ottó Múzeum-Miskolci Galéria. Arra kérik az embereket, hogy aki teheti és kedve van, küldjön egy táviratot a Magyar Küldeményművészeti Társaságnak (3563 Hernádkak, Ifjúság út 5.).

Az Utolsó távirat nevéhez hűen a táviratoknak állítana emléket, a beérkező táviratokat ki is állítanák több múzeumban (a Spanyolnátha pedig online is közli majd a válogatást). A felhívásban április 29-ét egyéb évfordulókhoz is kapcsolják, ugyanis ezen a napon

  • született 100 éve Pilinszky János;
  • 25 éves a Herman Ottó Múzeum-Miskolci Galéria Thália-háza, közismert nevén a miskolci Színészmúzeum;
  • és ekkor lesz 100 éves a Miskolci Művésztelep is.

A postán kapható táviratlapon kézzel írt üzenetet lehet küldeni, maximum 250 karakterig. Amint írják:

„A távirat szövegében szerepelnie kell egy vagy több, Pilinszky Jánostól vett, bármilyen idézetnek. Emellett tartalmazhat más szöveget is.”

A közönséges távirat feladási díja 2200 forint, részleteket itt olvashat róla.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass