35 méter magasan lévő medence is van London legújabb luxuslakóparkjában

2021. április 23. – 12:30

frissítve

35 méter magasan lévő medence is van London legújabb luxuslakóparkjában
Az Embassy Gardens 2021. április 22-én, Londonban – Fotó: Justin Tallis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

London belvárosának megújuló városnegyedében, a Temze közelében, az új amerikai nagykövetség közvetlen szomszédságában épült az Embassy Gardens nevű luxuslakópark. Az apartmanokkal, üzletekkel, irodákkal és éttermekkel teletömött épületegyüttes fő attrakciója egy hatalmas úszómedence, ami 35 méter magasan köt össze egymással két toronyépületet.

A Sky Poolnak nevezett, akrilüvegből készült medence 25 méter hosszú és 3 méter mély, és London teljesen egyedi panorámáját ígéri a benne fürdőzőknek. Innen remek kilátás nyílik a Parlamentre és a London Eye-ra is. Az épület és a medence hivatalos átadója a koronavírus-járvány miatt csúszott, ám most úgy tűnik, hogy május 19-én eljön ennek is az ideje. Az élőben közvetített megnyitó házigazdája Roman Kemp televíziós műsorvezető lesz, a show részeként a legjobb brit szinkronúszók fognak bemutatót tartani.

Az Embassy Gardens medencéje – Fotó: Justin Tallis / AFP
Az Embassy Gardens medencéje – Fotó: Justin Tallis / AFP

A beruházó társaság elnöke, Sean Mulryan azt mondta: a Sky Pool víziója abból a vágyból fakadt, hogy az építészi és mérnöki képességek határait feszegessék. A Daily Mail cikke szerint ez lesz a világ első, teljesen átlátszó égi medencéje. A medencét Londontól 8 ezer kilométerre, Colorado államban gyártották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!