Sztriptízbárba vitte a felügyeletére bízott tanulókat egy angol informatikatanár

2021. április 23. – 15:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három évre eltiltották a tanítástól azt az angol informatikatanárt, aki egy 2019-es iskolai kiránduláson lerészegedett, és a felügyeletére bízott gyerekeket még egy sztriptízbárba is elvitte – írja a BBC.

Az 55 éves Richard Glenn 2007-től 2019 augusztusáig volt egy menő magániskola, a northumberlandi Longridge Towers School tanára. Ebben az iskolában egy félév szerény 4850 fontba, mai árfolyamon számolva több mint kétmillió forintba kerül, így nem is meglepő, hogy az ide járó gyerekeket általában nem a közeli Alnwick-kastélyhoz szokták osztálykirándulásra vinni, hanem mondjuk Costa-Ricába.

Így volt ez azzal a 16-18 évesekből álló csoporttal is, akik 2019. július 5-én repültek a közép-amerikai országba. Glenn-nek július 28-ig kellett volna rájuk vigyáznia, ám az érkezés után a dolgok kezdtek félrecsúszni. Olyannyira, hogy az iskola hat nap után hazarendelte a tanárt. Az oktatási hivatal az alábbi kivetnivalókat találta a magatartásában:

  • Ivott a fiatalkorú tanulókkal.
  • Azzal fenyegetőzött, hogy szétrúgja az egyik tanuló fejét, egy másikat pedig megöl.
  • Miután agresszív volt az egyik tanulóval, megcsókolta a fiú homlokát, és azt mondta neki, hogy „minden rendben van”.
  • A kirándulás női vezetőjével is agresszívan viselkedett. A közös szállodai szobájukban meztelenül mutatkozott előtte, bár abban egyetértettek, hogy ez nem volt „rosszindulatú vagy szexuális indíttatású” cselekedet.
  • Több diákot is elvitt egy sztriptízbárba.
  • A tantestület szerint veszélyeztette a gondjaira bízott tanulók épségét.

Richard Glenn elismerte, hogy helytelenül és szakszerűtlenül viselkedett Costa Ricában, és előfordult, hogy nem volt ura a helyzetnek. Hozzátette, hogy az ittas állapota miatt nem emlékszik pontosan minden részletre, ám nem vitatta a jelenlévők beszámolóit. „Glenn úr tapasztalt tanár és vezető, akitől elvárható lett volna, hogy biztonságosan vezessen egy tengerentúli utat, és tisztában kellett volna lennie a tőle elvárt magatartással. A három év letelte után kérelmezheti az eltiltása feloldását” – írta az iskola közleménye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!