Meztelenül jelentkezett be az alsóház virtuális ülésére egy kanadai képviselő

2021. április 15. – 10:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban nagy visszhangot váltott ki idehaza az az eset, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának nyilvános tudományos diákköri konferenciáján egy résztvevő nadrág és alsógatya nélkül jelentkezett be. Az ezt megörökítő videó gyorsan el is terjedt a facebookos mémoldalakon, az egyetem még közleményt is kiadott az ügyben.

Kanadában egy helyi képviselőnek még ezt is sikerült felül- (vagy még inkább alul-) múlnia. A Liberális Párt politikusa, William Amos 2015 óta képviseli a québeci Pontiac kerületet az alsóházban. A héten az alsóház egyik virtuális ülésére Amosnak sikerült anyaszült meztelenül bejelentkeznie. A képviselő a kanadai és a québeci zászló előtti asztalához ült le éppen, a kezében egy mobiltelefont szorongatott, amivel nagyjából sikerült eltakarnia a nemi szervét. Mindezt egy bekapcsolva felejtett kamera rögzítette is.

Az eset egy zárt ülésen történt, ám a Canadian Press hírügynökségnek sikerült egy fotót szereznie a lengén öltözött Amosról. A képviselő később bocsánatot kért kollégáitól a cselekedetéért, amit egy közleményben „szerencsétlen hibának” nevezett. „A kamerám véletlenül bekapcsolódott, amikor a kocogás után átöltöztem a munkaruhámba. Őszintén elnézést kérek az alsóházi kollégáimtól ezért a nem szándékos figyelemelterelésért. Nyilvánvalóan hiba volt, ami nem fog még egyszer előfordulni” – írta Amos a Twitterén.

Claude DeBellefeuille, az ellenzéki Bloc Quebecois párt képviselője felvetette, hogy a parlamenti illem megköveteli, hogy a férfi képviselők alsóneműt, nadrágot, inget zakót és nyakkendőt viseljenek. Anthony Rota házelnök emlékeztette a képviselőket, hogy mindig legyenek résen, amikor kamera és mikrofon közelében vannak. (Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!