Leguánnak nézte a péksüteményt egy krakkói nő, még az állatmentőket is kihívta

2021. április 15. – 14:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor a krakkói állatmentők bejelentést kaptak egy két napja egy orgonabokron ólálkodó szokatlan állatról, nem tudták, mire számítsanak. „Az emberek nem nyitják ki az ablakokat, mert attól félnek, hogy bemegy a házukba” – mondta a bejelentést tevő nő. Amikor az állatvédő egyesület tagja visszakérdezett, hogy mégis milyen állatot lát a fán, a nő némi habozás után azt válaszolta, szerinte egy leguánra hasonlít leginkább a furcsa lény.

Bár Dél-Lengyelországban viszonylag ritkán fordulnak elő leguánok, és az állatmentő azt is furcsállta, hogy miért lenne két napon át mozdulatlan egy leguán (talán megfagyott az áprilisi hidegben?), ám ennek ellenére sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy valaki megszabadult a különleges háziállatától.

A krakkói lakótelepre érkezett állatmentők elsőre nem találták meg a veszélyesnek hitt állatot, pedig szétnéztek a bejelentett cím körüli bokrokban. Ezután felhívták a bejelentést tevő nőt is, aki azt mondta, még mindig látja az állatot egy lila virágú bokron. Az utasítások alapján az állatmentők tovább kutakodtak, amikor egyszer csak megpillantottak egy barna, fej és végtagok nélküli testet. Amikor kicsit közelebb értek hozzá, akkor derült ki számukra, hogy:

egy croissant-t találtak.

A Facebook-bejegyzésükben azt írták, az eset valóban megtörtént, nem április elsejei tréfáról van szó. Hipotézisük szerint az ártalmatlan péksüteményt a madarak etetésére dobhatta ki valaki az ablakon, és így akadt fenn a bokron. (BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!