Segglyuk, tárulj! – Furcsa meglepetést rejtettek el a Teslákban

2021. április 12. – 21:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Elon Musk villanyautóiba, a Teslákba csomó kis rejtett dolgot építettek vagy terveztek, amiket sorra, rendszerint véletlenül fedeznek fel a boldog Tesla-tulajdonosok.

Most egy újabb ilyennel bővült a széles körben ismert lista, a Teslák ugyanis az „Open butthole” vagyis „Segglyuk, tárulj!” hangparancsra kinyitja a töltő nyílását. Természetesen a dolog megy visszafelé is, a „Segglyuk, zárulj!” parancsra (close butthole) becsukódik a töltő – írja a Gizmodo, ami szerint a dolgot már 2020 áprilisában feltárta valaki, de valahogy mégsem borította be az internetet a dolog.

A nagyobb kérdés persze az, hogy ezt hogyan fedezi fel valaki?!

YouTube-videók alapján a Beavis és Buttheadbe illő poén a Model S és Model 3 típusú autóknál működik – pár modellnél viszont van, hogy a csomagtartót, vagy épp a kesztyűtartót nyitja meg hangparancsra az autó.

És hogy mi van még a hasonszőrű Tesla-lyukban? Van például Vissza a jövőbe-meglepetés, vagy Rick és Morty-utalás, fingmód, ami természetesen pontosan az, amire gondolunk, az autó szellentéshangokat ad ki különböző tevékenységkor, például indexelés helyett, és még egy sor ilyen van, változó érettségi fokozattal.

Kövess minket Facebookon is!