Will.i.am háromszáz dolláros, bluetoothos arcmaszkot dob piacra

2021. április 6. – 19:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Black Eyed Peas egyik alapítótagjának, Will.i.am-nek (William James Adams) régóta az egyik hobbija, hogy olyan dolgokat „talál fel”, amire az égvilágon semmi szükség. Például 2014-ben a The Verge újságírója azt írta a divatos okosórájáról, hogy a legrosszabb kütyü, amit abban az évben tesztelt. Pár évvel később egy sztetoszkóphoz hasonló, vezeték nélküli fülhallgatóval jött ki, amiből szintén nem lett sikertermék.

Egy évvel a koronavírus-járvány kitörése után Will.i.am újabb piaci rést fedezett fel: a bluetoothos arcmaszkok iránti hatalmas keresletet.

A Honeywell ipari konglomerátummal közösen fejlesztett okosarcmaszkja rengeteg funkcióval rendelkezik: van benne HEPA-szűrő, többsebességes ventilátorok, zajszűrős fejhallgató és még LED-lámpa is. A Xupermasknak nevezett szupermaszkot José Fernández tervezte, aki például Elon Musk űrhajós vállalkozása, a SpaceX számára tervezett szkafandereket. Az ára ennek megfelelően exkluzív: 299 dollár. Érdeklődéssel várjuk, hogy mennyit sikerül eladni az április 8-án piacra kerülő maszkból.

„Sci-fi időket élünk, de még a tegnap maszkjait viseljük. Ezért szerettem volna egy olyan maszkot készíteni, amely megfelel annak a korszaknak, amelyben élünk” – magyarázta Will.i.am az ötletét a New York Timesnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!