Nem büntetést, hanem állást ajánl az éttermes annak, aki betört hozzá húsvétkor

2021. április 5. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

Carl Wallace, a Georgia állambeli Augustubánan található Diablo's Southwest Grill tulajdonosa április 3-án posztolta Facebookon, hogy betörtek az éttermébe. Az elkövetőről készült felvétel, de a kár nem volt jelentős, ugyanis a betörőnek csak a kasszát sikerült elvinnie, abban pedig egy cent nem volt.

Wallace viszont nem azért rakta ki a posztot, hogy megtalálja az elkövetőt, vagyis egész pontosan azért rakta ki, de nem amiatt, hogy megbüntesse, vagy hogy a rendőrség munkáját segítse, hanem azért, hogy állást ajánljon neki. Az étterem tulajdonosa megadta a posztban a privát telefonszámát, és odaírta, hogy ez az ember feltehetőleg pénzügyi gondokkal küzdhet, ezért ha akar, keresse meg őt, a rendőrségnek nem fog szólni. Wallace csak segíteni szeretne abban, hogy a betörő jó útra térjen.

A Diablo's Southwest Grill posztját rengetegen megosztották, Wallace pedig már egyre szélesebb közönség előtt, a nemzetközi sajtóban elmondhatta, hogy mit gondol az esetről.

Az éttermes azt mondta a Sky-nak, hogy először dühös és frusztrált lett, amikor a betörésről hallott, és rögtön akarta értesíteni a rendőrséget. „Fel kellett kelni az éjszaka közepén, elrohanni az étterembe, feltakarítani, aztán mindent rendberakni, hogy 11-től nyithassunk” – mondta Wallace.

Aki akkor jött rá, hogy az elkövető nem volt a helyzet magaslatán, nem igazán tudta, hogy mit csinál, ezért biztos benne, hogy nem egy megélhetési bűnözőről van szó, hanem valakiről, aki a börtönt is megkockáztatta ezért a hülyeségért.

Wallace saját bevallása szerint a húsvéti hétvége, és főleg, Jézus miatt gondolta meg magát, és jutott arra, hogy hogy inkább egy beszélgetést, és akár egy állást is ajánl az elkövetőnek. „Hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek… Hogy csak egy döntésre vagyunk egy teljesen másik élettől” – mondta a Sky-nak.

Wallace reméli, hogy a férfi jelentkezni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!