202 millió forintnyi dollárt adtak egy Super Mario-játékért

2021. április 3. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Észbontó rekordot döntött a videójátékok piacán egy eredeti, soha fel nem bontott Super Mario Bros. Nintendo-kazetta, amiért 660 ezer dollárt, vagyis 202 millió forintot fizetett egy fanatikus rajongó.

Az NES-kazetta értékét növelte, hogy egyrészt műanyag védőtokban tárolták, másrészt még az eredeti kartondobozát sem bontották fel, vagyis szinte olyan állapotban van, mint amikor legördült a gyártósorról. Ráadásul egy hihetetlenül ritka darabról van szó, ugyanis a játékkazettát licitre bocsátó aukciósház közlése szerint valamikor 1986. végi, egy csak nagyon rövid ideig készült gyártási sor egyik játékáról van szó.

Fotó: Heritage Auctions
Fotó: Heritage Auctions

A Super Mario-játékok iránt elég nagy a kereslet, főleg, ha ritkaságokról van szó, ezért nem meglepő, hogy 2019 februárja óta valamilyen Super Mario-kiadás tartja a videójátékos eladási rekordot a gyűjtők között. A mostani viszont alaposan rávert az eddigi rekorderre, ami egy 2020 novemberében 156 ezer dollárért elkelt Super Mario Bros. 3 játék volt – a mostani tehát több mint négyszeresére növelte az eddig csúcsot.

A pénteki átveréssel egyébként a ritka játékkazetta a valaha volt legdrágább videójátékos gyűjteménytárgy is lett, ebben a kategóriában egy 2020-ban eladott eredeti Nintendo Play Station vezetett 360 ezer dollárral.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!