Meglógott a brüsszeli rendőrség két lova az illegális szabadtéri buli oszlatása közben

2021. április 3. – 17:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két rohamrendőr lova is elszökött arról az április 1-jén tartott szabadtéri buliról, amit rendőröknek kellett feloszlatni a brüsszeli Bois de la Cambre parkban – írta meg a Le Soir.

A bolondok napjára meghirdetett „La Boum” kamufesztiválról mi is beszámoltunk csütörtökön. A brüsszeli parkban a járványügyi korlátozások ellenére több ezren gyűltek össze, és akkor sem akartak hazamenni, amikor megjelentek a rendőrök. A tömeget így vízágyúval és könnygázzal oszlatták, valamint a lovasrendőrséget is bevetették. Az összegyűlt fiatalok erre ellentámadásba lendültek, és üvegekkel kezdték el dobálni a rendőröket, akik közül többen is megsérültek.

Két lovasrendőr valamiért le is esett a lováról, amik nem sokkal ezután el is indultak hazafelé, a lovardájukba. Az állatokat gyakran viszik a Bois de la Cambre-ba sétálni, így szerencsére tudták az utat. Nagyjából 3-4 kilométert tettek meg egyedül, egészen a rendőrség istállójáig, ami nem volt messze a parkerdőtől.

A két ló egészen szabályosan közlekedett, még a körforgalomban is tartották a menetirányt, az utcán lévő biciklisek és gyalogosok pedig igyekeztek jelezni az autósoknak, hogy lassítsanak. Az útszakaszon nem történt baleset.

Amint fény derült a két ló szökésére, a rendőrség helikopterrel, és a környék járőreivel követte a lovakat, de követni, vagy üldözőbe venni nem merték őket, nehogy megzavarodjanak – mondta később a hatóság szóvivője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!