A szerb posta nem hajlandó arra válaszolni, hogy hogyan kerültek a levélszavazatok fideszes aktivistákhoz

2022. április 5. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabad Magyar Szó közérdekű adatigényléssel fordult a Szerb Postához a vajdasági levélszavazatok története után. Az érdekelte őket, kinek a kezdeményezésére, miként és kinek a kezébe kerültek a magyar levélszavazatok a postától vajdasági aktivistákig. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis eredetileg a magyar postának, a magyar posta pedig a szerb postának adta át a papírokat.

A posta az adatigénylésre azt válaszolta, hogy „tekintettel arra, hogy mindkét országban folyamatban vannak a választások, és nincs lehetőségünk felmérni, hogy a kért információk eljuttatása okozhat-e kárt a másik szerződő félnek”, a posta nem ad a kérdésekre választ.

Korábban írtuk, hogy több vajdasági településen is a Fidesz helyi partnere, a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítik az április 3-i magyarországi országgyűlési választás és országos népszavazás szavazólapjait. Azt hivatalosan azóta sem tudni, hogy miként kerültek a szavazólapok a párt aktivistáihoz, hiszen a levélszavazatok kézbesítése a szerbiai posta feladata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!