Márki-Zay Péter: Föl sem merülhet, hogy Magyarország a saját gázellátását kockáztassa

2022. április 3. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi kormányváltó nap van, nagyon bizakodóak – ezt mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vasárnap. Azt kérte, menjen el szavazni mindenki, ugyanis minden szavazat számít: ha kell, még mindig lehet mozgóurnát kérni, az időseknek segíthetnek a fiatalok a szavazóhelyiségekbe elutazni. „Egy szavazat eldönthet egy kerületet, eldönthet egy körzetet, egy körzet pedig eldönthet egy választást” – tette hozzá.

Kérdezték tőle, hogy hová tűnt mellőle Jakab Péter, aki a kampányzárón nem volt ott, mire azt mondta, nemcsak ő nem volt ott, hanem más pártelnökök sem, egy héttel korábban viszont mind összegyűltek. Arra, hogy mi lesz az első intézkedése, azt válaszolta: „Siker esetén a legelső intézkedésünk az kell, hogy legyen, hogy csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, hogy minden bűnöző börtönbe menjen, és ne legyünk többé követkemények nélküli ország”.

Oroszország továbbra is rászorul az EU pénzére, az EU-tagállamok jelentős része a gázra, ezért föl sem merülhet, hogy akár Németország, akár Magyarország a saját gázellátását kockáztassa, ilyen fel sem merült részünkről. Végtelenül szánalmasnak tartja, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter is beállt ebbe a retorikába.

„Kemény fellépésre a lopással szemben számíthatnak. Orbán Viktor fegyvert szállít Ukrajnának, mi mentőt adtunk Ukrajnának.”

Azt is mondta, az eredménytől függetlenül ez a választás nem szabad, Magyarországon nyilvánvalóan nincs demokrácia. Arra, hogy mi az oka, hogy a Facebook-oldalát külföldről is kezelik, azt mondta, ő nem tud erről, de kérdezzék meg azoktól, akik ezt kezelik, egyébként pedig őt az érdekelné, miért nem állt ki Orbán vitázni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!