Limában egy 8 fős turistacsoport szeretett volna szavazni, de csak két idegenvezetőnek sikerült

2022. április 3. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Fél 12-kor írtunk arról, hogy szokatlan módon addig csak 3 rendkívüli eseményről számolt be az oldalán az NVI. Aztán a 11 órás részvételi adatok megérkezése után hirtelen felkerült az NVI oldalára még 6 rendkívüli esemény:

  • A Vas megyei Bobán a szavazóhelyiségben egy választópolgár rosszul lett, hozzá mentőt hívtak, az esemény a szavazás menetét nem zavarta.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fábiánházán a szavazatszámláló bizottság egyik választott tagja jelezte, hogy rosszul érzi magát, ezért hazament. A Helyi Választási Iroda gondoskodott egy választott tag bevonásáról, így a bizottság továbbra is határozatképes maradt.
  • Limában a külképviseleten megjelent egy magyar turistacsoport, amelynek két turisztikai vezetője rendben leszavazott, ellenben 8 fő, a turistacsoport tagjai nem szerepeltek a névjegyzéken. A csoportból csak egyik ember nehezményezte ezt, ő felvetette magát a visszautasítottak jegyzékébe.
  • A Baranya megyei Vokányban egy szavazó kísérője fényképfelvételt kívánt készíteni. A sajtó munkatársának mondta magát, de ezt igazolni nem tudta, felszólításra elhagyta a szavazóhelyiséget. Ezt követően a szavazó szerette volna saját magát lefotózni a szavazat leadása közben, de ettől a szándékától önként elállt.
  • A Fejér megyei Etyeken szétesett a szavazóköri bélyegző. A Helyi Választási Irodát azonnal tájékoztatták, és kérték a cserebélyegző biztosítását.
  • A Hajdú-Bihar megyei Konyáron a bélyegző meghibásodása miatt a szavazatszámláló bizottság felfüggesztette a szavazást 10:58 percig. A hiba elhárítását követően a szavazás folytatódott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!