200 méteres sor várta az urnanyitást Londonban

2022. április 3. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

A választás londoni helyszínéről, a fulham-i ILEC konferenciaközpontból jelentkezünk. Több száz szavazó már napfelkelte előtt, a reggel hatos urnanyitást megelőzően megérkezett, sőt a szervezők szerint volt aki már hajnali negyed ötkor megkezdte a sorban állást. Sokan azért jöttek szavazni ilyen korán, mert későbbre még nagyobb sort vártak az alapján, hogy négy évvel ezelőtt több órán keresztül kellett sorban állniuk az esőben azoknak, akik Londonban akarták leadni a szavazatukat (akkor egy másik helyszínen zajlott a szavazás).

A helyi idő szerint hajnali hat órás urnanyitáskor nagyjából 200 méter hosszan álltak az emberek a nyugat-londoni konferenciaközpont bejárata előtt, a sor azonban nagyon gyorsan haladt, a sorba való beállást követően nagyjából 10 perccel már a szavazófülkében lehettek a szavazók. Nagyjából 40 perccel az urnanyitás utánra pedig már el is tűnt a sor. Ez főként annak köszönhető, hogy a négy évvel ezelőtti 10-15 szavazófülkével szemben idén 50-et helyeztek ki a szavazás helyszínén.

Szavazás Londonban – Fotó: Dömötör Bálint / Telex
Szavazás Londonban – Fotó: Dömötör Bálint / Telex

Külképviseleten szavaz? Küldjön nekünk képet és beszámolót az ugyelet@telex.hu címre, hogy hogyan halad a szavazás, és mekkora a sor!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!