A Román Posta sérelmezi, hogy erdélyi magyar szervezetek arra biztatják szimpatizánsaikat: ne bízzák rá a levélszavazataikat

2022. március 30. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Posta szerdán állásfoglalásban sérelmezte, hogy erdélyi magyar szervezetek arra biztatják szimpatizánsaikat: ne bízzák levélszavazataik célba juttatását a postára. A román állami tulajdonú országos társaság a honlapján közölt állásfoglalásban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) rádiós hirdetését, és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szórólapját említette, amelyek arra kérik az április 3-i magyarországi választások erdélyi szavazóit, hogy ne bízzák a levélszavazatot a postára, keressék vele munkatársaikat.

A Román Posta becsmérlőnek minősítette a magyar szervezetek kampányát. Megállapította, hogy – bár a társaság pontos neve nem szerepel a hirdetésekben – egyértelmű, hogy az utalás rá vonatkozik, hiszen nincsen más postai szolgáltató Romániában, amelyik a levélszavazatok célba juttatásával foglalkozna. Azt is közölte, hogy a hirdetések elégedetlenséget váltottak ki a postai kézbesítők sorában, akik az elmúlt hetekben kifogástalanul célba juttattak mintegy háromszázezer választási levélcsomagot. A posta álláspontja szerint a következő lépés az lett volna, hogy a posta juttatja el a levélszavazatokat is a magyarországi választási hatóságnak.

„A Román Posta anélkül vált a választások kapcsán kialakult politikai csata áldozatává, hogy ennek köze lenne a szolgáltatásai minőségéhez” – áll az állásfoglalásban. A társaság leszögezte: tiszteletben tartja a törvényben megszabott kötelezettségeit, és felelősen elvégzi a szerződésekben vállalt feladatait.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!