Rövid ideig akadozott az átjelentkezés az NVI oldalán, de emiatt nem hosszabbítják meg a határidőt

2022. március 25. – 15:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken reggel 9 óra után rövid ideig nem működött a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján az átjelentkezéssel és a külképviseleti szavazással kapcsolatos kérelmek benyújtása, néhányan az ügyfélportál frissítésből származó hibaüzenettel találkozhattak – válaszolta a Telex kérdésére az NVI. A hiba miatt nem hosszabbították meg a kérelmek leadásának péntek 16 órai határidejét.

A Telexnek péntek délelőtt több olvasó is jelezte, hogy nem működik az átjelentkezések benyújtására használható online felület az NVI honlapján. Egy olvasónk videót is küldött arról, hogy az átjelentkezés vagy a külképviseleti szavazás linkjére kattintva az oldal hibásan az ajánlások ellenőrzésére szolgáló felületre vitte át a felhasználót.

Megkerestük az NVI-t, kérdéseinkre péntek délben a következő válasz érkezett:

„Ma reggel 9 óra után, rövid ideig a magyarorszag.hu oldalon keresztül intézett átjelentkezéssel és külképviseleti szavazással összefüggő kérelmek benyújtásakor néhányan, egy az ügyfélportál frissítésből származó hibaüzenettel találkozhattak. Addig és azóta ismét folyamatosan benyújthatók a kérelmek. Bárki, aki újra megpróbálja benyújtani kérelmét, zavartalanul eléri a magyarorszag.hu oldalt, melyen a ma lejáró határidők ellenére jelenleg nem tapasztalható jelentős érdeklődés.”

Az NVI válaszából kiderül, hogy a péntek 16 órai határidőt emiatt nem hosszabbítják meg. Addig lehet beadni a kérelmeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!