Tizenegy százalékpontos Fidesz–KDNP-előnyt mért a kormányközeli Társadalomkutató

2022. március 23. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenegy százalékpontos a Fidesz előnye az egységes ellenzékkel szemben, írja friss felmérése alapján a kormányközeli Társadalomkutató.

Azt írják, a Fidesz–KDNP egy most vasárnapi országgyűlési választáson a szavazatok 52, míg az ellenzéki összefogás a voksok 41 százalékát szerezné meg. A Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a szavazatok 3-3 százalékát kapná.

Forrás: Társadalomkutató
Forrás: Társadalomkutató

A Társadalomkutató arra jutott, a közös lista támogatottságára rányomja a bélyegét „a Márki-Zay Péter és a hatpárti koalíció közötti feszültség és bizalmatlanság”, Márki-Zay „összefogáson belüli gyenge érdekérvényesítő képessége, a kampány közepén bejelentett új pártszervezési kísérlete, a háború témakörében (is) átgondolatlan kommunikációja”. A reprezentatív felméréshez ezer embert kerestek meg telefonon március 21–23. között.

Szerdán a Republikon is kijött egy friss felméréssel. Ők azt írják, a teljes népesség körében 41 százalék a Fidesz–KDNP és 39 százalék az egységes ellenzék támogatottsága. Mindezek alapján a Republikon Intézet úgy látja, nagyon szorosnak ígérkezik a választási verseny: a választás nagy valószínűséggel az utolsó pillanatban fog eldőlni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!