Vokskabin 2022: Tesztelje, melyik párt áll önhöz a legközelebb!

2022. március 21. – 18:20

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a Vokskabin 2022-es alkalmazása, ahol bárki letesztelheti, melyik párt álláspontja, ígéretei és programja állnak a legközelebb hozzá. A Vokskabin egy olyan pártfüggetlen, online választói orientációs alkalmazás, amely modern formában tájékoztat a pártok programjairól és segít eligazodni azok álláspontjai között, közölték a szerkesztők.

A Vokskabint még 2014-ben az Andrássy Egyetem indította el, a kvízzel már 4 évvel ezelőtt már több mint 120 ezer választó élt. Az új alkalmazás 2022. március 18-án indult az, „Országgyűlési választások 2022” kérdőívvel, amelynek fejlesztésében a Telex is médiapartnerként részt vett, így az eredményekről is rendszeresen beszámolunk majd olvasóinknak.

A kérdéssort a Vokskabin szerkesztősége állítja össze a közéletben is releváns kérdések és a pártprogramok alapján, a 2022-es választásokat érintően pedig az oldalon egy 40 kérdésből álló teszt tölthető ki.

A kitöltés után az alkalmazás összehasonlítja a felhasználó véleményét az egyes pártokéval, ám a teszt nem tud és nem is akar a választó helyett dönteni, csupán tájékoztatást nyújt az aktuális politikai kérdésekben

– hangsúlyozta Barlai Melani. A Vokskabin koordinátora kiemelte, hogy a 2018-ban a Vokskabin csaknem 3000 felhasználójával végzett hatástanulmány is alátámasztotta, hogy a választói orientációs eszközök, így a Vokskabin is segítik a megfontolt és tudatos döntés meghozatalát, és motiválnak a választásokon való részvételre. Különösen érvényes ez a fiatalokra, az első választókra és a bizonytalan szavazókra.

A Vokskabint szerkesztő egyetemi hallgatók éppen ezért arra hívják fel a figyelmet, hogy a Vokskabin azért is egy fontos projekt, mert

Magyarországon a választásokon való részvétel a fiatalok körében a legalacsonyabb.

Ez az alkalmazás éppen ezen a trenden tud segíteni, és motiválni a fiatalokat arra, hogy részt vegyenek a választáson.

És hogy milyen kérdések alapján tesztelhetjük a pártpreferenciánkat? A Vokskabin oldalán tájékozódhatunk például arról, mit gondolnak, avagy kínálnak az egyes pártok arról, hogy:

  • A rezsicsökkentés egyik hatékony módja a kedvező gázszállítási szerződések kötése Oroszországgal;
  • Önálló Egészségügyi Minisztériumot kell létrehozni;
  • A pedagógusi béreket meg kell duplázni.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!