Márki-Zay Péter-plakátokkal kampányol az ellenzék Londonban

2022. március 20. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egységben Magyarországért pártjai és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Londonban, az egyik legnagyobb magyar népességű külföldi városban indított magyar nyelvű plakátkampányt – közölte vasárnap az Egységben Magyarországért sajtóosztálya. Az „Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!” üzenettel két londoni helyszínen, a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten jelentek meg az ellenzék magyar nyelvű plakátjai a kampányidőszak utolsó két hetében, olvasható a közleményben.

A plakátakció célja, hogy felhívja a külföldön élő vagy ott tartózkodók figyelmét arra, hogy április 3-án a ő részvételükre is számítanak.

„Akár döntő is lehet annak a több százezer magyarnak a szavazata az idei választásokon, akik jelenleg külföldön élnek. Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak” – olvasható az ellenzéki közleményben, amelyben a 21 Kutatóközpont kutatására hivatkozva azt írják, hogy 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne.

Azoknak, akik külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25-én pénteken 16:00 óráig kell benyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható tájékoztató szerint a külképviseleten a magyarországi szavazás napján, az amerikai kontinensen a magyarországi szavazást megelőző napon, helyi idő szerint 6 és 19 óra között, Algériában, Angolában, Nagy-Britanniában, Írországban, Nigériában, Portugáliában és Tunéziában 6 és 18 óra között, Ghánában, Marokkóban és Szenegálban 6 és 17 óra között lehet szavazni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!