„Megvan az erőnk, hogy rendbe tegyük, mit szétcsapott pár tébolyult” – új kampánydallal támad Márki-Zay Péter

2022. március 8. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

A hatalom a népé címmel jelent meg hétfőn egy új kampánydal Márki-Zay Péter spotifyos podcastjai között – írja a 24.hu. Valójában az oldal csak kategória szerint került a podcastok közé, a miniszterelnök-jelölt nyilvános beszédei és szereplései kerülnek fel ide.

A dal egyelőre nincs fent a YouTube-on, de itt meghallgathatja.

Néhány sor a dalból:

  • „Van egy álmom, benne látom, ahogy állunk, te meg én.”
  • „A gonosz csak addig erős, amíg a jók tétlenek.”
  • „Csak annyi kell, hogy vége legyen, hogy higgyék el az emberek.”
  • „Mi most együtt összefogunk, és véget ér az őrület.”
  • „Megvan az erőnk, hogy rendbe tegyük, mit szétcsapott pár tébolyult.”

Az is elhangzik, hogy bár reng a tenger a gálya körül, azért a nép az úr. Ezután sokszor elhangzik, hogy a hatalom a népé, de becsúszik közéjük néhány lelkesítő sor, például az, hogy „számít a szavad”.

A 24.hu megjegyzi, hogy a dal kísértetiesen emlékeztet Patti Smith azonos című, 1988-as számára (People Have The Power), ami szintén úgy kezdődik, hogy az énekes épp álmodik, majd az is elhangzik, hogy „and the people have the power / To redeem the work of fools”, ami gyakorlatilag szó szerint ugyanaz, mint a kampánydal tébolyultas sora.

Frissítés – 10:25:

Ez a kísérteties egyezés azért van, mert a dal Patti Smith támogatásával, engedélyével és együttműködésével született – írta meg az Egységben Magyarországért egy közleményben a Telexnek.

A dalhoz klip is készült, amit kedden 15:30-kor mutatnak be az Egységben Magyarországért Facebook-oldalán. A videót Herendi Gábor rendezte, és közreműködik benne Bánfalvi Eszter, Bíró Panna és Homonnai Katalin, őket gitáron Henri Gonzo kíséri.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!