576 ajánlásából 428 érvénytelen volt a Gattyán-párti Roland Alexnek Mátészalkán

2022. február 22. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Gattyán György nevével fémjelzett Megoldás Mozgalom színeiben induló Roland Alex mátészalkai jelölt hiába nyújtott be az előírtál több, 576 ajánlást, abból csak 148-at tudtak elfogadni – írja a 24.hu.

A mátészalkai önkormányzat honlapján közzétett hétfői keltezésű határozat szerint mivel az ajánlásoknak mindössze negyede volt érvényes, a helyi választási bizottság elutasította a jelölt nyilvántartásba vételét. Az indoklás szerint többszörös ajánlás miatt 3, „egyéb okból” pedig 425 ajánlásról állapították meg az érvénytelenséget. A határozata nem jogerős, ellene három napon belül még fellebbezést lehet benyújtani.

Roland Alex Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületében szeretne indulni. Itt eddig Kovács Sándort (Fidesz-KDNP), Földi Istvánt (ellenzéki összefogás) és Apáti Istvánt (Mi Hazánk) vették nyilvántartásba.

Roland az elutasító döntés után újabb kétszáz ajánlóívet igényelt. Roland Alex a Gattyán-párt jelöltjeit bemutató honlapon többek között ezt írja elképzeléseiről:

„A fiataloknak jövőképet, az időseknek biztonságot az fog adni, hogy a magyar nép végre felismeri azt, hogy a belviszály a tűzvész, és a jólét az erdő.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!