Soltész Miklós elment egy templomáldó ünnepségre, és gyurcsányozott egyet

2022. február 20. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy 2018-ban, úgy várhatóan a 2022-es választások előtt sem fogja elkerülni a kormánypárti kampány az egyházakat. Erre utal, hogy Soltész Miklós, Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétvégén elment a Nógrád megyei Héhalomra, ahol nem kerülte el az aktuálpolitikát sem.

Soltész a kormányzati támogatással megújult Kisboldogasszony Plébániatemplom ünnepélyes megáldása alkalmából arról beszélt: a rendszerváltozás kezdetén sokan bíztak abban, hogy a Sztálin, Rákosi, és Apró Antal nevével fémjelzett idők nem fognak visszatérni. Remélték, hogy a vidékiség nem jelent hátrányt, és nem üldözik tovább a kereszténységet – tette hozzá az MTI szerint.

A politikus szerint 32 év után csalódniuk kell, hiszen újra fenyegetik és gúnyolják a vidéki embereket a rendszerváltás előtti időket „magukévá tevő” politikai erők, melyek az egyházaknak támogatások megvonását, intézményeik ellehetetlenítését ígérve, kommunista időket idéző módon, olykor papokat és híveket börtönnel, akasztással fenyegetnek.

Mindez azt mutatja, „az apró klánok és az apró klónok itt vannak közöttünk” – fogalmazott a politikus, aki ezzel egyszerre utalt Dobrev Klárára és a Fidesz Gyurcsány Ferencről és Márki-Zay Péterről szóló kampányára.

(A cikk korábban más címmel szerepelt a Telex címlapján, azt a benyomást keltve, hogy Soltész Miklós személyesen áldotta meg a templomot.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!