Az állami hírügynökség villámtempóban számolt be Orbán kónyi családlátogatásáról

2022. január 25. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor december végén kijelentette, hogy kampánykérdésekkel csak a kampány kezdete után, február közepétől foglalkozik, addig minden energiáját a kormányzásra fordítja. Azóta persze már a Zene háza átadóján is a baloldal nótájának elhúzásáról beszélt, most pedig megjelent egy videó az oldalán, amint meglátogat egy családot Kónyon.

Az egyperces videó legfeljebb annyi tartalommal bír, hogy a miniszterelnök kijelentette, ha a Fidesz nyer, meghosszabbítják az összes családtámogatási formát, sőt, kiegészítik, és meg is erősítik majd azokat. Hogy mit jelent a megerősítés és a kiegészítés, nem derült ki.

Mindenesetre az adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Távirati Irodának ez is elég volt ahhoz, hogy a látogatásból hír legyen, méghozzá olyan színes elemekkel, mint hogy

„a 9 éves Milán, a 4 éves Írisz Mária és a 3 éves Áron Máté ajándékot is kapott a miniszterelnöktől”.

A videó egyébként 16:41-kor jelent meg Orbán oldalán, az MTI híre pedig 16:44-kor élesedett. Ez a tempó nem semmi ahhoz képest, hogy az ellenzék vezető politikusainak nyilatkozatai többnyire vagy nem ütik át az állami hírügynökség szerkesztőségének ingerküszöbét, vagy ha mégis, akkor az elhangzásuk után általában 1-2 órás átfutási időre van szükség, míg az MTI is lehoz egy-egy ellenzéki nyilatkozatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!