Az állami hírügynökség villámtempóban számolt be Orbán kónyi családlátogatásáról

2022. január 25. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor december végén kijelentette, hogy kampánykérdésekkel csak a kampány kezdete után, február közepétől foglalkozik, addig minden energiáját a kormányzásra fordítja. Azóta persze már a Zene háza átadóján is a baloldal nótájának elhúzásáról beszélt, most pedig megjelent egy videó az oldalán, amint meglátogat egy családot Kónyon.

Az egyperces videó legfeljebb annyi tartalommal bír, hogy a miniszterelnök kijelentette, ha a Fidesz nyer, meghosszabbítják az összes családtámogatási formát, sőt, kiegészítik, és meg is erősítik majd azokat. Hogy mit jelent a megerősítés és a kiegészítés, nem derült ki.

Mindenesetre az adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Távirati Irodának ez is elég volt ahhoz, hogy a látogatásból hír legyen, méghozzá olyan színes elemekkel, mint hogy

„a 9 éves Milán, a 4 éves Írisz Mária és a 3 éves Áron Máté ajándékot is kapott a miniszterelnöktől”.

A videó egyébként 16:41-kor jelent meg Orbán oldalán, az MTI híre pedig 16:44-kor élesedett. Ez a tempó nem semmi ahhoz képest, hogy az ellenzék vezető politikusainak nyilatkozatai többnyire vagy nem ütik át az állami hírügynökség szerkesztőségének ingerküszöbét, vagy ha mégis, akkor az elhangzásuk után általában 1-2 órás átfutási időre van szükség, míg az MTI is lehoz egy-egy ellenzéki nyilatkozatot.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom