Bödőcs Tibor videón üzen az űrből a választások tisztaságáról

2022. január 20. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Videókampányt indított az Unhack Democracy civil szervezet, hogy felhívja a figyelmet a választások tisztaságának védelmére és a szavazatszámlálás jelentőségére. A Számolj a demokráciáért!című sorozathoz 26 előadóművészt, köztük Csákányi Esztert, Nagy Ervint, Lengyel Tamást, Bödőcs Tibort, Péterfy Borit, Gryllus Dorkát, Lovasi Andrást és még sok más neves színészt és énekest kértek fel arra, hogy népszerűsítsék a szavazatszámlálást, és hogy felhívják a figyelmet a felkészült szavazatszámlálás jelentőségére.

A kisfilmeket Bodó Viktor rendezte, inspirációként pedig az Unhack Democracy kutatásait használta fel. Összesen nyolc videó készült, közülük az első négy már elérhető a szamoljademokraciert.hu oldalon. Az egyik öregek otthonában, a másik polgármesteri hivatalban játszódik, de van köztük egy monológokkal teli rész is.

Az összes videó montázsa, amelyben Bödőcs Tibor az űrből jelentkezik, itt látható:

„Az Unhack Democracy több mint 1000 szavazatszámlálóval készített felméréséből az derült ki, hogy a gyakorlatias oktatás hiánya miatt a bizottsági tagoknak nincs meg a tudásuk és a magabiztosságuk ahhoz, hogy fellépjenek a szavazóhelyiségekben tapasztalt rendellenességekkel szemben. Ezért is készítettünk egy interaktív e-learning tananyagot, amit minden választópolgár és párt részére díjmentesen elérhetővé teszünk februárban” – olvasható a civil kezdeményezéshez kapcsolódó közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!