Két felizgult hím delfin úgy hancúrozott egy anakondával, mintha szexuális segédeszköz lenne

2022. május 5. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Különös jelenetet figyeltek meg bolíviai kutatók, két szexuálisan felfokozott állapotban lévő hím delfin egy hatalmas anakondával játszadozott, írja a Business Insider. A kutatók 2021 augusztusában fotókon is megörökítették a jelenetet, a részleteket az Ecology című folyóiratban múlt hónapban megjelent tanulmányban írták le.

A kutatócsoport tagjai rögtön a helyszínre érkezésük után kiszúrták a delfineket, és fotózni kezdtek, de csak a képek visszanézésekor vették észre, hogy a delfinek magukkal hurcolják a kígyót. Az interakció legalább hét percig tartott. A kutatók szerint egyértelművé vált, hogy a delfinek inkább játszottak a kígyóval, mint hogy meg akarták volna enni.

Mindkét felnőttkorú hím delfin hozzáért az anakondához, magukkal vitték, együtt úsztak. A kutatók megállapították azt is, hogy a delfineknek felállt a péniszük, ami szintén alátámasztotta azt az elképzelést, hogy játékos interakcióról volt szó. A játék jól dokumentált viselkedés az emlősök és általában a delfinek körében, de ez volt az első feljegyzett eset, amikor delfinek és anakonda között történt ilyesmi.

Forrás: Business Insider
Forrás: Business Insider

A múltban megfigyeltek már olyan hím amazóniai folyami delfineket, amik tárgyakat cipeltek magukkal, ami a jelek szerint a nőstények megkörnyékezésére irányult. Diana Reiss, a Hunter College tengeri emlősökkel foglalkozó kutatója a New York Timesnak arról beszélt, hogy a delfineket szexuálisan stimulálhatta az anakonda, volt mihez „dörgölőzni”.

Néhány kutató szerint azonban előfordulhat, hogy nem volt szexuális töltet a delfinek mozgásában, hanem csak a velük haladó fiatalabb delfineket védték, tanították. Azt valószínűsítik, hogy az anakonda elpusztult a mutatványban.

Forrás: Business Insider
Forrás: Business Insider
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!