Ezüstérmet szerzett egy nagykanizsai diák a Közép-európai Informatikai Diákolimpián

2021. szeptember 7. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Márton Tamás, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja ezüstérmet szerzett a Közép-európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), ahol tizenegy ország csaknem ötven versenyzője mérettette meg magát, közölte a Neumann Társaság.

Az idei CEOI szervezője Horvátország volt, de a pandémia negyedik hulláma miatt online rendezték meg. A négyfős magyar delegáció a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium egyik gépterméből oldotta meg az idén is fejlett algoritmikus gondolkodást igénylő feladatokat. Idén tizenegy ország negyvennyolc versenyzője indult.

Erdősné dr. Németh Ágnes, Máté Lőrinc, Németh Márton, Gábor Dávid, Viczián András, Dr. Horváth Gyula. Fotó: Végh Bence
Erdősné dr. Németh Ágnes, Máté Lőrinc, Németh Márton, Gábor Dávid, Viczián András, Dr. Horváth Gyula. Fotó: Végh Bence

A CEOI 2021-gyel véget ért az idei informatikai diákolimpiák szezonja, amelyen a magyar diákok remekül szerepeltek: júniusban Éles Júlia ezüstérmet szerzett az európai lányoknak szervezett EGOI-n, Tóth Gellért ezüstöt, Szabó Kornél és Varga Péter pedig bronzot az IOI-n. Az európai junioroknak szervezett eJOI-ról addig példátlan módon aranyéremmel (Molnár István Ádám), ezüstéremmel (Németh Marcell) és három bronzéremmel (Czanik Pál, Fülöp Máté, Jenei Marcell) tért haza a magyar válogatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!