Arany-, ezüst- és bronzérmeket is elhoztak a magyar csapat tagjai az Európai Junior Informatikai Diákolimpiáról

2021. augusztus 31. – 08:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a világ harminc országának 15 és fél éves vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a versenyről – közölte a Neumann Társaság.

A 2021-es junior informatikai diákolimpiát Románia rendezte meg augusztus 24. és 28. között, de a globális járványhelyzet miatt a diákolimpikonok az interneten keresztül kapcsolódtak be a versenybe. Idén összesen nyolc magyar diák vett részt a két delegációban: négyen hivatalos meghívottként, négyen pedig gyakorló csapattagként kapcsolódtak be a megmérettetésre Miskolcról. Mindkét delegáció tagjait a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának munkatársai készítették fel a versenyre.

A versenyen mind a négy hivatalosan induló magyar diák érmet szerzett: Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmes lett, a 4. helyen végzett (a versenyre Csató Endre, az online részvételnek helyszínt biztosító gimnázium informatikatanára készítette fel); Németh Marcell, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az ezüstérmet érő 27. helyen végzett; Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója a bronzérmet érő 30. helyen végzett, míg Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója ugyancsak a bronzérmet érő 35. helyen végzett.

Az eJOI-ba nem hivatalosan, gyakorlóként bekapcsolódó diákok közül Jenei Marcell (Szent László Katolikus Gimnázium, Kisvárda) a 39. helyen végzett, amely ugyancsak bronzérmet ért a diákolimpia honlapján elérhető hivatalos eredménylista szerint. A nem hivatalos versenyzők közül Vámosi Bendegúz Péter (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium) az 55. helyezettel, Zsömböly Balázs (Szent István Gimnázium) a 81. helyezettel, Juhász-Molnár Erik (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) pedig a 96. helyezettel egy szinten végzett.

Informatikában jellemzően jól szerepelnek a magyar diákok: az Európai Lány Informatikai Diákolimpián indulók egyike ezüstérmet, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia hazai versenyzői pedig három érmet is szereztek az idei versenyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!