Különösen ritkán látott mélytengeri halat sodort partra az óceán Kaliforniában

2021. május 12. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nagyon ritkán látott mélytengeri halfaj egyik példányát, egy csendes-óceáni korbácsoshalat sodortak partra az óceán hullámai a kaliforniai Newport Beach partjainál, írja a BBC.

A találatról egy környékbeli bálnalesekre és sporthorgászatra szakosodott szervezet több képet is megosztott a Facebook-oldalán. Posztjukban arról írnak, a szokatlan külsejű halat péntek reggel egy férfi találta meg a homokban, ő értesítette a hatóságokat a különös látványról.

A mintegy ezer méteres mélységben élő korbácsoshalak minden óceánban jelen vannak, a horgászhalalakúak közé tartoznak, amelyek nevüket a fejük elején található nyúlvány után kapták, amelynek segítségével csapdába csalják áldozataikat. Az állat az angol nevét (footballfish) az egyes példányok amerikaifoci-labdát idéző alakja miatt kapta.

„Bár maga a hal nem ritka, az azonban csak rendkívül kevésszer fordul elő, hogy ilyen ép példányt láthassunk Dél-Kalifornia partjainál” – írják a posztban. Egyelőre még nem tudni, hogy a mintegy 45 centiméteres példány hogyan kerülhetett az óceán mélyéről a partra. A tetemet a Kaliforniai Halászati és Vadvédelmi Minisztérium vette birtokba, későbbi sorsáról még nem döntöttek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!