Online nyílt napot tart a szegedi egyetem

2021. január 27. – 05:48

frissítve

Online nyílt napot tart a szegedi egyetem
Fotó: Szegedi Tudományegyetem

Másolás

Vágólapra másolva

Online nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csütörtökön, írja az MTI. Az egész napos rendezvényen a továbbtanulás előtt álló fiatalok mélyebben is megismerhetik az SZTE képzési kínálatát, feltehetik a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseiket.

Online standdal fogadja az érdeklődőket az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az egyetemi hallgatói önkormányzat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, a nemzetközi mobilitási iroda, a kulturális iroda, az egyetemi sportközpont és a Diákhitel Központ.

Az egyetem tizenkét kara és az SZTE Tanárképző Központja a Kari kérdezz-felelek során lehetőséget kínál arra, hogy a jelentkezők feltegyék az egyes képzéseket érintő kérdéseiket. A leendő egyetemisták részleteket tudhatnak meg a hallgatói juttatásokkal, az ösztöndíj-lehetőségekről. Külön csetszobába várják a határon túlról felvételiző diákokat. Az érdeklődők informálódhatnak a lakhatásról, a kollégiumi elhelyezésről, tájékozódhatnak a hallgatói életről, a színes kulturális és sportolási lehetőségekről.

A végzős középiskolások megismerhetik az SZTE Junior Akadémia emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamait, és az érdeklődők részt vehetnek online pályatervezési tanácsadáson is.

A Szegedi Tudományegyetem 2000. január elsején, több önálló intézmény összevonásával jött létre. Tavaly ősszel felmerült, hogy Szent-Györgyi Albert nevét vegye fel, de ezt az ötletet a szenátus levette a napirendről.

A három nagy vidéki, köztük a szegedi tudományegyetem tervezett modellváltásáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!