Egy ausztrál fotósnak kirajzolódott az életfa egy tóról készült drónfelvételen

2021. január 14. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál Derry Moroney szenvedélyes természetfotós, Új-Dél-Wales tájait és élőlényeit fotózva fedezte fel, hogy Cakora-tóban a belé ömlő folyó, milyen érdekes mintákat képes kirajzolni. Drónfelvételein az „életfa” is megjelenik.

Moroney 2020 júliusában egy vízfolyás mentén haladt annak torkolatától felfelé, amikor a Cakora-tóba botlott. Akkor fedezte fel, hogy a tó vízében mintha egy csatornahálózat alakult volna ki, egy a tóétól eltérő színű, gomolygó víz ad ki érdekes ábrákat. „A part mentén álló teafák nagy viharok után színezik meg a tóba lefolyó vizet” – adott magyarázatot Moroney az ábrákra.

A teafák illóolajával megszínezett víz többször lombkoronát, vagy sematikus fát rajzol ki, Moroneynak is az jutott először eszébe, hogy életfát fotózott le drónjával.

A fotós a BBC-nek azt mondta, minden héten más képet mutat az óceánnal is összeköttetésben álló Cakora tó, erősen függ az időjárástól, hogy milyen a rajzolat. Készített már olyan képet is, amikor a tó szinte teljesen kiszáradt, és akkor még erősebben megjelent az életfa kontúrja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!