Titkos washingtoni UFO-aktákról beszél egy volt amerikai szenátor

2020. október 13. – 22:23

frissítve

Titkos washingtoni UFO-aktákról beszél egy volt amerikai szenátor

Másolás

Vágólapra másolva

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Évek óta titkol fontos információkat a földönkívüliek létezéséről az Egyesült Államok kormánya, mondta egy most megjelent dokumentumfilmben Harry Reid egykori nevadai szenátor. A demokrata politikus 2017-ben vonult nyugdíjba, azóta pedig egyre gyakrabban szólal meg a témában – most például James Fox új UFO-történelmi témájú filmjében, írja a Huffpost.

„Nagyon-nagyon rosszat tesz hazánknak az, hogy a szövetségi kormány évek óta elfedi az ügyet, fékezi és leállítja az ezzel kapcsolatos kutatásokat” – mondta Reid, aki viszont bizonyítékokat nem tud felmutatni a földönkívüli életformák létezésére. Augusztusi Twitter-bejegyzésében azt írta, tudományosan kell hozzáállni a kérdéshez, „nem holmi mesékkel mindenféle kicsi zöld emberkékről”.

„Nem kell egyetértenünk abban, miért léteznek ezek. De nem lenne szükségünk némi pénzt a jelenség tanulmányozására fordítani? A válasz az, hogy ‘de.’”

Reid szerint a földönkívüliek létezésének legtöbb bizonyítékára „még mindig nem derült fény”. Példaként felhoz egy 1967-es esetet, amikor egy amerikai rakétabázis felett jelent meg egy azonosítatlan repülő objektum – amivel egy időben a bázis tíz rakétája működésképtelenné vált. „Ha az elnök parancsot adott volna a rakéták indítására, nem tudták volna teljesíteni” – mondta Reid, aki szenátorként a washingtoni kormányzat egyik UFO-ügyi programján is dolgozott.

Lee Speigel, a film koproducere szerint hét évig dolgoztak James Fox-szal a filmen: „Legyen az ember akár UFO-hívő, akár leleplező, akár a kettő közt valahol, vagy egyik sem, fontos bemutatni azokat az információkat, amelyek befolyásolhatják a világ minden országának nemzetbiztonságát, és bolygónk minden polgárának életét.”

(Borítókép: Mario Tama / Getty Images via AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!