Váratlanul bejelentették az új iPad Minit

2024. október 16. – 15:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple kedden bejelentette, hogy hamarosan debütál az új iPad Mini. 2021-es megjelenése óta először frissítik az Apple legkisebb táblagépét. A készülék már előrendelhető, október 24-től pedig kapható lesz a boltokban is. Az új iPad Mini ára 249 990 forinttól indul majd.

Fotó: Apple
Fotó: Apple

Az új iPadban A17 Pro chip gondoskodik arról, hogy gyorsabb lehessen a legjobb androidos tabletnél. Az Apple szerint 30 százalékkal hatékonyabb a processzor, és 25 százalékkal gyorsabb a grafika az új Miniben. Emellett Apple Pencil Pro támogatással van ellátva, és 64 giga helyett már alapból 128 gigától indul a 8,3 hüvelykes alapmodell tárhelye. A Miniben nemcsak az USB-C port gyorsabb, hanem minden más is – állítja az Apple.

A The Verge szerint az egyetlen dizájnbeli változás az új táblagépben, hogy az iPad Mini négy színben, például lilában és kékben is kapható lesz. A honlap szerint a szövegek élesek, a színek pedig élénkek az új Miniben. A lap viszont azt írja, hogy a Mini nem kapta meg az iPhone 16 színvilágát.

Szeptember elején mutatta be az Apple az iPhone 16-os szériáját, amiről azt írtuk, hogy az idei iPhone egyelőre csak egy ráncfelvarrt tavalyi, és itthon ez sajnos még jó darabig így is marad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!