Mesterséges intelligenciával dolgozik az Apple egykori sztárdizájnere

2024. szeptember 22. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Jony Ive a techiparon belül leginkább azért ismert, mert ő volt az, aki 30 éven át felelt minden Apple-termék formatervezéséért. Ive tavaly hagyta ott három évtized után a céget, és most a New York Times közölt róla egy nagy portrét, amelyből az is kiderül, hogy min dolgozik most a háttérben.

Már egy éve híre kelt annak, hogy Ive Sam Altmannel, az OpenAI mesterséges intelligenciával foglalkozó cég vezérigazgatójával találkozgat valamiért, és most kiderült a miért is. Egyelőre csak nagyon vázlatos tervekről van szó, de Ive egymilliárd dollár befektetést próbál összekalapozni, hogy egy olyan eszközt hozzanak létre, amelynek már a mesterséges intelligencia jelenti az alapját.

Az új eszköz formatervezését Ive LoveFrom nevű cége végzi, és ugyan egyelőre csak tíz munkatársuk van, azok között ott van Tan Trang és Evans Hankey is, akik kulcsemberek voltak az iPhone-telefonok dizájnjának megalkotásában. A projektről annyit árultak el, hogy az mesterséges intelligencia jóval többre képes, mint a tradicionális szoftverek, mivel jóval komplikáltabb parancsok teljesítésére is alkalmas. A hírek szerint az új eszközt részben az érintőképernyős technológia és az eredeti iPhone inspirálta.

A Timesnak azonban elmondta a LoveFrom társalapítója, Mark Newson, hogy egyelőre még korai fázisban vannak, és még bőven azon dolgoznak, hogyan fog működni az eszköz és mikor kerülhet a forgalomba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!