A Samsung rájött, mire jó a hajtogathatós telefonja: rendőrségi testkamerának

2024. július 31. – 12:40

A Samsung rájött, mire jó a hajtogathatós telefonja: rendőrségi testkamerának
Forrás: Samsung

Másolás

Vágólapra másolva

A Samsung rendőrségi testkameraként reklámozza a Galaxy Z Flip okostelefonokat az Egyesült Államokban. A készülékeket egy kísérleti program keretében öt államban, összesen 25 város rendőrkapitányságán tesztelik a járőrök – írja az Engadget.com.

A Samsung blogbejegyzésben számolt be arról, hogy a rendőrség rendelkezésére bocsátott hajtogathatós telefonokat a Visual Labs céggel együttműködve szabták testre, hogy azok test- és műszerfali kameraként is funkcionálhassanak. Például átalakították a külső hangerőgombot, hogy sürgős helyzetekben a testkamera felvételei anélkül induljanak el, hogy be kellene kapcsolni a kijelzőt, vagy ki kellene nyitni az okostelefont.

A kamerát a gyanúsított üldözése közbeni nagy sebesség érzékelése is bekapcsolhatja, fedélzeti kameraként pedig a vészvillogók bekapcsolása is aktiválhatja.

A Visual Labs technológiájának segítségével a telefon videóadatai azonnal tárolhatók a felhőben is, így a felvételeket azonnal továbbítani lehet a rendőrség parancsnoki központjába, ahol valós időben meg is tekinthetők – ez jelentősen javíthatja a csapatok és az irányítóközpont közti kommunikációt.

A Samsung készülékeit először két évvel ezelőtt tesztelték két rendőrkapitányságon. A hat hónapos projekt sikeres volt, ezért a Samsung elkezdett dolgozni azon, hogy több rendőrség számára is kiterjesszék a lehetőséget. Jelenleg öt államban, 25 városban dolgoznak a Samsung telefonjaival a járőrök.

A Samsung Galaxy Z Flip sorozatra a „kompakt és összehajtható formája” miatt esett a cég választása, ami testkameraként is jól használható, mert könnyen rögzíthető a rendőrségi egyenruhákhoz és külső hordozókhoz. Emellett jó minőségű a kamerája és hosszú akkumulátor-üzemideje, és a hagyományos funkciói is használhatók a rendőrségi munka során: le lehet vele fotózni a bizonyítékokat, lehet hangrögzítőként használni a tanúk kihallgatásakor, lehet vele telefonálni és üzeneteket írni – sorolja az evidenciákat a Samsung. De a telefon támogat más, ügynökségspecifikus alkalmazásokat is, például a számítógépes diszpécserszolgálatot, és a bűnügyi adatbázisok lekérdezését. Ez a Samsung szerint azért is fontos, mert így sokkal kevesebb felszereléssel is el tudják látni a munkájukat a járőrök.

Az új Samsung Galaxy Z Flip 6-ot a Telexen is teszteltük, az eredményeket itt olvashatja. Ebben azt írtuk, az előző szériához képest itt a legnagyobb meglepetés most az akkumulátor: a Samsung feltolta a Flipnél is 4400 milliamperórásra, és a gyártó azt ígéri, hogy az eszköz eléri az 50 százalékos töltöttségi szintet 30 perc alatt. Az új 50 megapixeles széles és 12 megapixeles ultraszéles szenzorok továbbfejlesztett kameraélményt nyújtanak, az 50 megapixeles érzékelő támogatja például a kétszeres optikai zoomot is. Videózásnál is tekert egyet a szérián a Samsung: a HDR-rel továbbfejlesztett Nigtography funkció segítségével állításuk szerint még szebb éjszakai felvételek készülhetnek. A Flip 6 az 50 megapixeles kamerát az S24-től kölcsönözte.

A Flip 6-ot egyébként eredetileg elsősorban a fiatalabbaknak szánta a Samsung, kifejezetten a számukra fejlesztették ki például, hogy szelfimódba állítva megtalálja magának a megfelelő képarányt és szögeket, és eszerint készítse el a képet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!